Fra rønne til drømmehus

Familien Hermansen drømte om å bygge sitt eget hus på Lørenskog. Med hjelp fra Tid Bolig ble en
utfordrende tomt med et gammelt hus forvandlet til et nytt og moderne hjem.

– Etter flere år med tomtesøk uten hell måtte vi innse at vår beste mulighet var å kjøpe en tomt med et hus som kunne bygges om eller rives. Vi endte med det siste, forteller Jørgen Hermansen. Så snart tomten var sikret, tegnet de en skisse til huset de gjerne ville få bygget der – og letingen etter den rette entreprenøren startet.

Jakten på den rette

Familien lette etter en entreprenør som kunne forvandle skissen deres til det ferdige hjemmet de drømte om.– Det måtte være en erfaren entreprenør med en størrelse og anseelse som innbydde til forutsigbarhet, trygghet, kvalitet og rimelige priser for oss som kunder. Vi hadde absolutt ingen erfaring med husbygging, så vi trengte virkelig noen som kunne ta oss i hånda og lede oss fram mot drømmehuset, forklarer han.

Mange trakk seg

Ettersom det allerede stod et hus på tomta, samt at den tilgjengelige plassen var svært begrenset, trengte de en entreprenør som var villig til å ta en utfordring.– Tomta vår lå nydelig til, med vid utsikt og sol fra morgen til kveld. Utfordringen var at det var veldig trangt for husbygging. Adkomsten var begrenset til to smale, bratte veier, og det var lite areal tilgjengelig for lagring av utstyr og byggevarer. Da vi gikk runden til de mest kjente og erfarne husleverandørene, var det flere som så dette som for store utfordringer. De trakk seg, eller priset seg skyhøyt ut av vår vurdering, forteller Hermansen.

Et perfekt resultat

Nå kan familien ved kjøkkenbordet sitte i sitt nye hjem og nyte utsikten med en kaffekopp i morgensola.– Resultatet vitner jo om at vi fant den rette entreprenøren, for nå koser vi oss i akkurat det huset som skissen vår viste da vi startet. Fordi vi har fått lov til å følge byggeprosessen så tett som vi har ønsket, vet vi at huset er bygget med kvalitet fra innerst til ytterst. Når vi også legger til at huset sto ferdig flere måneder før det opprinnelig var planlagt, kan du skjønne at vi er strålende fornøyd, forteller han.

– Vi drømte om å bygge vårt eget hus på Lørenskog. I dag er drømmen blitt virkelig. Vi er fulle av takknemlighet til den flotte gjengen i Tid Bolig som har hjulpet oss med det, avslutter Hermansen.